A u mnie z logowaniem to zależy. W domu loguje się bardzo szybko, a w robocie to muli i muli zanim się zaloguje, a potem to już śmiga.
[O1] Leciutkie kopcenie ASV + sprzęgło + żarówka
Zwiń
X
-
[O1] Leciutkie kopcenie ASV + sprzęgło + żarówka
Witam wszystkich
Krótko o moich problemach/niepewnościach.
1. Czy ASV 110 KM przebieg 104000 (oryginał) na dwójce/trójce pod depnięciu do dechy może puszczać dymka? Już kilka razy zaobserwowałem po ciemku w lusterku widać jak auto za mną jedzie. W dzień nie widać.
2. Na zimnym silniku podczas zmiany biegów, im dynamiczniej tym mocniej, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakby terkotanie (trrrruuu) . Czy mam się obawiać?
3. Przednia żarówka (światła mijania) nie daje mi spać. Codziennie nie działa, choć nie jest przepalona. Przed każdą jazdą muszę otworzyć klapkę, odczepić zaczep od żarówki, wysunąć ją z lampy kawałeczek, po czym znowu wcisnąć. Wtedy zapala i świeci do czasu postoju minimum jedna godzina, i znowu to samo.
Bardzo dziękuję za jakieś wskazówki, 3 miesiące temu przesiadłem się z Mondeo MK1 i od razu ją pokochałem .
Najbardziej kosmiczne jest spalanie w trasie, 5 bieg 70km/h 3,8 litra. W mieszanym 5,5.
[ Dodano: Wto 15 Mar, 11 00:47 ]
Rocznik 2005
[ Dodano: Wto 15 Mar, 11 01:01 ]
I jeszcze jedno mi się przypomniało. Silnik podczas jazdy się nagrzewa, po czym z 90C potrafi w ciągu sekundy spaść na zero. Dosłownie w moment. Auto jedzie normalnie, ogrzewanie działa.
Czasem się podniesie i zaskoczy i trzyma. Czasem tak poskacze 0-90 90-0 0-90. A czasem spadnie na zero i tak trzyma. Dopiero jak postoi to wszystko się naprawia.
-
-
Re: Leciutkie kopcenie ASV + sprzęgło + żarówka
Zamieszczone przez rufcioWitam wszystkich
Krótko o moich problemach/niepewnościach.
1. Czy ASV 110 KM przebieg 104000 (oryginał) na dwójce/trójce pod depnięciu do dechy może puszczać dymka? Już kilka razy zaobserwowałem po ciemku w lusterku widać jak auto za mną jedzie. W dzień nie widać.
2. Na zimnym silniku podczas zmiany biegów, im dynamiczniej tym mocniej, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakby terkotanie (trrrruuu) . Czy mam się obawiać?
3. Przednia żarówka (światła mijania) nie daje mi spać. Codziennie nie działa, choć nie jest przepalona. Przed każdą jazdą muszę otworzyć klapkę, odczepić zaczep od żarówki, wysunąć ją z lampy kawałeczek, po czym znowu wcisnąć. Wtedy zapala i świeci do czasu postoju minimum jedna godzina, i znowu to samo.
Bardzo dziękuję za jakieś wskazówki, 3 miesiące temu przesiadłem się z Mondeo MK1 i od razu ją pokochałem .
Najbardziej kosmiczne jest spalanie w trasie, 5 bieg 70km/h 3,8 litra. W mieszanym 5,5.
[ Dodano: Wto 15 Mar, 11 00:47 ]
Rocznik 2005
[ Dodano: Wto 15 Mar, 11 01:01 ]
I jeszcze jedno mi się przypomniało. Silnik podczas jazdy się nagrzewa, po czym z 90C potrafi w ciągu sekundy spaść na zero. Dosłownie w moment. Auto jedzie normalnie, ogrzewanie działa.
Czasem się podniesie i zaskoczy i trzyma. Czasem tak poskacze 0-90 90-0 0-90. A czasem spadnie na zero i tak trzyma. Dopiero jak postoi to wszystko się naprawia.superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rufcio2. Na zimnym silniku podczas zmiany biegów, im dynamiczniej tym mocniej, po wciśnięciu sprzęgła słychać jakby terkotanie (trrrruuu) . Czy mam się obawiać?Była : Skoda Octavia I '04 1,4 16V 75 KM
Był : Opel Vectra C 1.9 CDTI 150KM
Jest : Seat Cordoba 1.9 TDI 101 KM
Jest: Skoda Octavia 1.9 TDI 105 KM
Komentarz
-
Komentarz